۲۳ مهر ۱۳۹۸

به نام خداوند خالق خوبی ها

تغذیه در بیماران سرطانی

سرطان تقسیم و تولید غیرطبیعی سلول هاست که میتواند در بدن گسترش یابد، معمولا یک بیماری تلقی میشود. اما در واقع بیش از ۱۰۰ نوع مختلف دارد. انجمن سرطان آمریکا معتقد است که خطر گسترش سرطان در تمام عمر در آمریکا اندکی کمتر از یک نفر در هر دو مرد و اندکی بیشتر از یک زن در هر ۳ زن می باشد. بیش از یک سوم مرگ و میرهای ناشی از سرطان مرتبط با سوء تغذیه، بی تحرکی، مصرف الکل، اضافه وزن و چاقی است. کمتر از یک سوم مرگ و میر ها نیز ناشی از استعمال دخانیات است.

برآورد شده است که ۷۰-۵۰% مرگ های سرطان، بالقوه قابل پیشگیری با کاهش رفتارهای پرخطر می باشند؛ تقریبا ۳۰% سرطان ها به استعمال دخانیات و حداقل ۳۰% دیگر به تغذیه غلط مربوط است.

تغذیه میتواند فرآیند سرطان زایی را در هر مرحله از جمله متابولیسم کارسینوژن(کارسینوژن= عاملی فیزیکی، شیمیایی یا ویروسی است که سبب سرطان میشود)، دفاع سلولی و میزبان،تمایز سلولی و رشد تومور تغییر دهد.

برای پیشگیری از سرطان :

  1. به شیوه ی زندگی فعال روی آورید؛ حداقل روزی ۳۰ دقیقه فعالیت فیزیکی متوسط تا شدید، در ۵ یا بیش از ۵ روز در هفته.
  2. دستیابی و حفظ وزن بدنی سالم در طول زندگی.
  3. مصرف انواع مواد غذایی سالم، مواد غذایی رنگی با تاکید بر منابع گیاهی.
  4. محدودیت مصرف الکل

اثرات منفی سرطان بر تغذیه ممکن است شدید باشد و اغلب نتیجه سرطان، تخلیه کامل ذخایر تغذیه ای است. بی اشتهایی،کاهش و وضعیت نامطلوب تغذیه ای در بیشتر بیماران حتی کودکان، کاهش وزن و ….

برای دانلود پمفلت اصول تغذیه در بیماران سرطانی کلیک کنید.cancer

Related posts

یک دیدگاه

دیدگاه بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *