به جای سس های چرب مانند مایونز از انواع کم چرب آن یا جایگزین هایی مانند ماست استفاده کنید.
چربی گوشت و پوست مرغ را قبل از پخت، تا حد امکان حذف کنید. در واقع هر گونه چربی که به چشم می آید را قبل از پخت، از گوشت جدا نمایید و دور بیاندازید.
در پخت غذاهای حاوی لبنیات مانند شیر برنج، آش دوغ، کشک و رشته از نوع کم چرب استفاده کنید.
از دیگر راه های کاهش مصرف چربی، بخارپز کردن، آبپز کردن، برشته کردن داخل فر و یا کباب کردن مواد غذایی البته به روش صحیح می باشد.
کباب کردن غذاها بر روی ذغال روش سالمی نیست.
در این روش چربی گوشت در اثر حرارت بالا سوخته و تولید مواد خطرناکی می کند که باعث ایجاد مواد سرطان زا می شود.
برای جلوگیری از این مسئله بهتر است گوشت را قبل از کبابی کردن در سس بخوابانید، چرا که این کار باعث مرطوب و پایین نگه داشته شدن درجه حرارت آن می شود.
گوشت را در قطعات کوچک تهیه کنید تا درجه حرارت گوشت به هنگام پخته شدن پایین بیاید، سعی کنید برای تهیه کباب، گوشت های لخم را انتخاب کنید، چربی کمتر باعث کاهش شعله و دود می شود.
برای کباب کردن تا حد ممکن گوشت را در معرض شعله مستقیم و ذغال قرار ندهید؛ شما می توانید یک صفحه چدنی را بر روی شعله اجاق قرار دهید و گوشت را به این صورت کباب کنید.
به هنگام کباب کردن، گوشت را به طور مرتب، پشت و رو کنید تا هیچ طرف گوشت بیش از اندازه حرارت از دست نمی دهد، بنا براین گوشت سریع تر می پزد و لایه های بیرونی آن کمتر می سوزد.