۰۲ آذر ۱۴۰۳

به نام خداوند خالق خوبی ها

شیر، معجون سلامتی

شیر و لبنیات دارای مقدار زیادی پروتئین برای رشد و ترمیم بدن و کلسیم برای سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها می‌باشند.

این مواد غذایی برای پیشگیری از پوکی استخوان (بویژه در زنان و دختران)، چاقی، پرفشاری خون، دیابت و بیماریهای قلبی- عروقی مفید هستند.

این گروه شامل موادی مانند شیر، ماست، پنیر، کشک و بستنی است. با مصرف مواد غذایی این گروه بخش مهمی از نیاز بدن به مواد مغذی مهم نظیر پروتئین، کلسیم، فسفر، بعضی از انواع ویتامین های گروه ب و آ تامین می شود.

توصیه می شود افراد بزرگسال روزانه ۲ تا ۳ واحد از مواد غذایی این گروه مصرف کنند. هر واحد از این گروه معادل یک لیوان شیر یا یک لیوان ماست یا ۶۰-۴۵ گرم پنیر ( یک و نیم قوطی کبریت پنیر) یا یک لیوان کشک پاستوریزه یا یک و نیم لیوان بستنی است. به منظور کاهش دریافت چربی ها توصیه می شود از شیر و لبنیات کم چرب ( کمتر از ۲/۵% چربی) استفاده شود.

چه نوع شیری مصرف کنیم؟ پاستوریزه یا فله؟

شیر و فرآورده های لبنی مهم ترین منبع تامین کلسیم مورد نیاز بدن است و مصرف آن جهت حفظ سلامت و استحکام استخوان ها، دندان ها و پوست لازم است. پروتئین های شیر نیز منبع مهمی در تامین پروتئین مورد نیاز روزانه بدن هستند. اما باید توجه داشت که شیر یک غذای بسیار فسادپذیر است.

رطوبت بالا و وجود مواد مغذی در شیر آن را به محیط مناسبی برای رشد میکروب ها تبدیل کرده است. بنابراین قبل از مصرف، لازم است پاستوریزه شود.

پاستوریزاسیون از نظر صنعتی یعنی حرارت دادن شیر در دمای پایین تر از نقطه جوش آب که به منظور از بین بردن میکروب های بیماریزا و کاهش بار میکروبی انجام می شود. شیر پاستوریزه در دمای یخچال به مدت حدود یک هفته قابل نگهداری است.

 

Related posts

دیدگاه بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *