۸۹% شیر مادر را آب تشکیل می دهد.
ابتدای شیر آب و انتهای شیر چربی است که باعث رفع گرسنگی و احتیاجات کودک می شود.
چربی شیر حاوی مقادیر زیادی چربی های مفید مثل امگا۳ و امگا ۶ است.
شیر حاوی آنزیم های هضم کننده شیر است که به جذب بهتر آن کمک می کند.
پروتئین شیر مادر سهل الهضم تر از سایر شیرها است.
با وجود پایین بودن آهن شیر مادر، جذب آن ۵ برابر بیشتر از آهن شیر خشک است.
شیر مادر بهترین منبع ویتامین A است.
این ویتامین در پیشگیری از شب کوری و عفونت موثر است.
جذب چربی شیر نسبت به شیر گاو تا حدی بیشتر است.
قند شیرلاکتوز است که ۴۰% انرژی آن را تامین می کند.
شیر مادر سرشار از مواد ضد التهابی است.
کلسیم شیر مادر جذب بهتری نسبت به شیر گاو دارد.
شیرخوارانی که شیر مادر می خورند، کمتر به کمبود روی مبتلا می شوند.
قند شیر، رشد باکتری های بیماری زای روده را کم میکند.
شیر مادر سر شار از عوامل ایمنی ضد میکروبی، ویروسی، انگلی و قارچی است.