تعریف مواد افزودنی : هر ماده ای که در تولید، فرایند، تیمار، بسته بندی، حمل و نقل و یا ذخیره سازی به غذا اضافه شود .
مواد افزودنی به دو دسته کلی تقسیم می شوند:
الف- افزودنیهای مستقیم یا عمدی:
– مواد شیمیایی که برای هدف خاصی به غذا اضافه شده اند.
– این مواد تحت نظارت سختگیرانه دولتی هستند.
ب: افزودنیهای غیر مستقیم یا تصادفی یا آلودگی:
-افزودنیهای غیر عمدی بخشی از مواد غذایی هستند که به میزان کم در طی حمل و نقل، بسته بندی و غیره وارد آن می شوند.
-در حال حاضر کنترل کمی در مورد این نوع افزودنیها نسبت به افزودنی های عمدی وجود دارد.
- با توجه به قانون مصوب ۱۹۵۸ سازمان غذا و داروی آمریکا مواد افزودنی عمدی به سه دسته زیر تقسیم می شوند:
۱- موادی که به طور کلی به عنوان امن به رسمیت شناخته شده اند
۲- مواد افزودنی با تصویب قبلی
۳- افزودنیهای غذایی
مواد رنگی و سموم دفع آفات بر روی محصولات خام کشاورزی تحت پوشش قوانین دیگر هستند.
- نسبت بین دوز مؤثر و دوز سمی برخی از ترکیبات، از جمله مواد مغذی عمومی همانند اسیدهای آمینه و نمک ، به ترتیب از ۱ تا ۱۰۰ است.
- در حال حاضر اجباری است که کاربر افزودنی باید اجازه دولت را برای استفاده از مواد داشته باشد و همچنین باید شواهدی مبنی بر امن بودن ترکیب ارائه کند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص افزودنی ها کلیک کنیدافزودنی های غذایی
مطالبتون خ مفید و جامع بود موفق باشید
یعنی همه افزودنی هایی که الان استفاده میشن مجاز هستن؟