۰۲ آذر ۱۴۰۳

به نام خداوند خالق خوبی ها

نقش ویتامین A در سلامت

ویتامین A از ویتامین‌های محلول در چربی است که در منابع حیوانی و گیاهی یافت می‌شود. بتاکاروتن که پیش ­ساز ویتامین A است در تمام گیاهان زرد مثل زردک، هویج، فلفل زرد و قرمز، کدو تنبل، کدو حلوایی و میوه‌هایی مثل هلو، آلو، زردآلو، انبه، موز، طالبی، خرمالو، نارنگی وجود دارد. ویتامین A و بتاکاروتن برای جذب به چربی نیاز دارند. ویتامین A برای بینایی، قدرت دید در تاریکی، رشد، نمو و سلامت پوست لازم است و کمبود آن موجب شب‌کوری، اختلال در رشد و کاهش مقاومت بدن در مقابل بیماری‌ها می‌شود.

download-1

منابع غذایی ویتامین A و پیش ساز آن

منابع حیوانی

  • روغن کبد ماهی که غنی‌ترین منبع ویتامین A است و معمولاً به صورت مکمل مصرف می‌شود.
  • جگر حیوانات مثل گاو، گوساله، گوسفند و مرغ منبع خوب ویتامین A محسوب می‌شوند.
  • کره، پنیر، شیر، خامه و سرشیر و زرده تخم‌مرغ منبع خوب ویتامین A هستند.

منابع گیاهی

  • سبزی‌های برگی شکل سبز تیره مثل اسفناج، چغندر، برگ‌های تیره رنگ کاهو، فلفل سبز
  • سبزی‌های زرد و نارنجی مثل هویج، کدو حلوایی، فلفل قرمز، زرد ونارنجی
  • میوه‌های زرد و نارنجی مثل طالبی، زردآلو، انبه، خرمالو، هلو، آلو، انگور، موز، خربزه، طالبی و نارنگی

برای دریافت پمفلت پیشگیری و کنترل کمبود ویتامین A در کودکان کلیک کنید.ویتامین A

Related posts

3 دیدگاه

  1. مدیر سایت

    خانم مهناز
    مکمل ا-د که در مراکز بهداشتی از روز سوم تولد تجویز میگردد تا پایان ۲ سالگی مورد نیاز است پس از آن نیازی به ادامه مصرف نیست مگر در صورت نیاز کودک و به تجویز پزشک و یا کارشناس تغذیه

    پاسخ
  2. Pingback: Milana Travis

دیدگاه بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *