پوکی استخوان خطر شکستگی خود بخودی استخوان ها را افزایش می دهد
برای حفظ سلامت و استحکام استخوان ها این نکات را باید رعایت کنید :
• مصرف روزانه ۳-۲ واحد از گروه شیر و لبنیات به شرح زیر:
انتخاب اول: همراه با صبحانه یک لیوان شیر کم چرب در وعده صبحانه + یک لیوان ماست کم چرب در وعده ناهار + یک لیوان ماست کم چرب در وعده شام
انتخاب دوم: یک و نیم قوطی کبریت پنیر کم چرب وکم نمک در وعده صبحانه + یک لیوان ماست کم چرب در وعده ناهار + یک لیوان ماست کم چرب در وعده شام
انتخاب سوم: یک و نیم قوطی کبریت پنیر کم چرب وکم نمک در وعده صبحانه + نصف لیوان ماست کم چرب + یک لیوان دوغ در وعده ناهار + نصف لیوان ماست کم چرب و یک لیوان دوغ در وعده شام
توجه کنید :
اگر ۲ لیوان دوغ با غلظت متوسط مصرف کنید به اندازه یک لیوان ماست است.
سه چهارم لیوان کشک با غلظت متوسط هم مثل یک لیوان شیر یا یک لیوان ماست و یا یک و نیم قوطی کبریت پنیر و یا ۲ لیوان دوغ با غلظت متوسط است. بسته به ذائقه خود می توانید از هر یک از این مواد غذایی در وعده های صبحانه، ناهار و شام و یا میان وعده مصرف کنید.
مواد غذایی حاوی کلسیم :
• حبوبات شامل عدس، نخود، لپه، ماش، لوبیا قرمز، لوبیا چیتی، لوبیا سفید، لوبیای چشم بلبلی.
توجه : اگر با خوردن حبوبات دچار نفخ می شوید آن را به مدت ۴-۳ ساعت خیس کرده آب آن را دور بریزید و سپس پخته و مصرف کنید.
• انواع مغز دانه ها مثل بادام، کنجد و لوبیای سویا
روزانه ۲ قاشق غذاخوری کنجد
۱۰ عدد مغز بادام
۲ قاشق غذا خوری لوبیای سویا از نوع کم نمک با بدون نمک
دقت کنید : زیاده روی در مصرف مغز دانه ها موجب اضافه وزن و چاقی می شود.
مصرف موارد زیر را کاهش دهید:
نوشابه های گازدار شامل انواع کولاها، آب میوه های گازدار، دوغ گازدار
غذاهای پرنمک ، تنقلات شور مثل چیپس، پفک، چوب شور، آجیل شور، خیار شور، انواع شور که نمک زیادی دارد.
مصرف غذاهای کنسروی یک بار در ماه بلامانع است؛ مصرف زیاد آنها چون حاوی سدیم زیادی هستند، خطر پوکی استخوان را افزایش می دهند
چای ویا قهوه را ۲ ساعت بعد از غذا میل کنید و در مصرف آنها افراط نکنید؛ روزانه ۲-۳ فنجان چای کم رنگ کافی است.
روزانه ۳۰ دقیقه پیاده روی داشته باشید
۲تا ۳ بار در هفته به مدت ۱۰ دقیقه دست، پا و صورت خودتان را در معرض نور مستقیم آفتاب قرار دهید تا ویتامین د مورد نیاز بدنتان که برای جذب کلسیم لازم است ساخته شود.