۰۲ آذر ۱۴۰۳

به نام خداوند خالق خوبی ها

ارزش تغذیه ای شیر مادر

شیر مادر

نکات کلی در تغذیه با شیر مادر

 شیر خوار در ۶ ماهه اول زندگی به هیچ چیز جز شیر مادر نیازی ندارد.

شیردهی باید بر اساس تقاضای نوزاد باشد.

مادر باید رژیم غذایی سالم و متنوعی داشته باشد.

مایعات به اندازه کافی مصرف شود.

گیاهان شیر افزا باید با مشورت پزشک مصرف شوند.

بهتر است مصرف مواد محرک مانند کافئین چای ،کولا،قهوه و شکلات کاهش یابد.

غذاهای نفاخ و پر ادویه بهتر است حذف شود.

معایب استفاده از شیر خشک

شیر خشک فاقد آنتی بادی و مواد زنده ایمنی است.

احتمال آلودگی و عفونت در تغذیه با شیشه شیر بیشتر است.

ترکیب شیر خشک از ابتدا تا انتها ثابت است.

در صورتی که شیر خشک خیلی رقیق شود می تواند باعث سوء تغذیه شود.تهیه شیر خشک غلیظ نیز موجب اضافه وزن،فشار بر روی کلیه ها و ناراحتی های گوارشی می شود.

هزینه های استفاده از شیر خشک نسبت به شیر مادر بسیار بیشتر است.

نوزادانی که از شیر خشک استفاده می کنند، بیشتر دچار  نفخ روده و یبوست می شوند.

هضم و جذب چربی و ویتامین های محلول در شیر خشک به آسانی شیر مادر نیست.

پروتئین شیر خشک سنگین تر از پروتئین شیر مادر و هضم آن مشکل تر است.

خطر ابتلا به کم خونی در شیر خواران شیر خشک خوار بیشتر است.

استفاده از شیر خشک حتی به صورت کمکی ،ترشح شیر مادر را کاهش می دهد.

مشکل دندان های غیر طبیعی و پوسیدگی دندان در کودکانی که از طریق شیشه شیر تغذیه می کنند،شایعتر است.

تغذیه با شیر مادر طبیعی ترین روش تغذیه،بهترین سرمایه گذاری و ضامن سلامت مادر و کودکان است.

شیر مادر حق طبیعی هر کودکی است.

با جایگزین کردن آن با شیر خشک ،کودک را از این حق طبیعی محروم نکنیم.

 شیر مادر یک نعمت بزرگ و بی همتای خداوند است که تمام نیازهای یک انسان را در بدو تولد برای او آماده کرده است و ترکیب آن بر اساس تغییر نیازهای او بر حسب سن و …تغییر می کند و طی دو سال اول، سالم ترین و کامل ترین غذای کودک است.

 

Related posts

دیدگاه بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *