ویتامین A از ویتامینهای محلول در چربی است که در منابع حیوانی و گیاهی یافت میشود. بتاکاروتن که پیش ساز ویتامین A است در تمام گیاهان زرد مثل زردک، هویج، فلفل زرد و قرمز، کدو تنبل، کدو حلوایی و میوههایی مثل هلو، آلو، زردآلو، انبه، موز، طالبی، خرمالو، نارنگی وجود دارد. ویتامین A و بتاکاروتن برای جذب به چربی نیاز دارند. ویتامین A برای بینایی، قدرت دید در تاریکی، رشد، نمو و سلامت پوست لازم است و کمبود آن موجب شبکوری، اختلال در رشد و کاهش مقاومت بدن در مقابل بیماریها میشود.
منابع غذایی ویتامین A و پیش ساز آن
منابع حیوانی
- روغن کبد ماهی که غنیترین منبع ویتامین A است و معمولاً به صورت مکمل مصرف میشود.
- جگر حیوانات مثل گاو، گوساله، گوسفند و مرغ منبع خوب ویتامین A محسوب میشوند.
- کره، پنیر، شیر، خامه و سرشیر و زرده تخممرغ منبع خوب ویتامین A هستند.
منابع گیاهی
- سبزیهای برگی شکل سبز تیره مثل اسفناج، چغندر، برگهای تیره رنگ کاهو، فلفل سبز
- سبزیهای زرد و نارنجی مثل هویج، کدو حلوایی، فلفل قرمز، زرد ونارنجی
- میوههای زرد و نارنجی مثل طالبی، زردآلو، انبه، خرمالو، هلو، آلو، انگور، موز، خربزه، طالبی و نارنگی
برای دریافت پمفلت پیشگیری و کنترل کمبود ویتامین A در کودکان کلیک کنید.ویتامین A
دخترم ۲ سالش تموم شده میتونم مکمل آ-د رو براش ادامه بدم؟
خانم مهناز
مکمل ا-د که در مراکز بهداشتی از روز سوم تولد تجویز میگردد تا پایان ۲ سالگی مورد نیاز است پس از آن نیازی به ادامه مصرف نیست مگر در صورت نیاز کودک و به تجویز پزشک و یا کارشناس تغذیه
Pingback: Milana Travis