ضوابط استفاده از تخم مرغ در بیمارستان ها و مکان های عمومی
خرید تخم مرغ
بایستی تخم مرغ های خریداری شده شناسنامه دار و دارای بسته بندی به روش بهداشتی و دارای مشخصات تولید کننده، تاریخ تولید و انقضای مصرف باشند.
تخم مرغ ها بایستی تازه باشند، بطوریکه اگر آنها را در ظرف آب معمولی غوطه ور نماییم در ته آن قرار گیرد و یا با قرار گرفتن در مقابل نور، برنگ زرد و شفاف دیده شود و در اثر تکان دادن لق به نظر نرسد(پوسته خارجی تخم های کهنه، کدر و بدرنگ است.)
پوسته خارجی تخم مرغ ها بایستی پاک و تمیز و عاری از هرگونه آلودگی باشد.
تخم مرغ ها باید دارای شکل طبیعی، محکم و سالم و بدون ترک خوردگی باشند.
بایستی تخم مرغ های خریداری شده ، در زنجیره سرد حمل و نگهداری شده باشند.
نگهداری تخم مرغ
تخم مرغ بسته بندی شده با شانه پلاستیکی قابل شستشو در یخچال نگهداری شود.
پس از خرید تخم مرغ ها(بویژه در فصول گرم سال) در یخچال سالمی که درجه حرارت آن متناسب با تغییر درجه حرارت محیط بیرون تنظیم شده است نگهداری شود.
تخم مرغ ها در یخچال یا سردخانه بالای صفر و رطوبت ۸۵% نگهداری شوند.
تخم مرغ ها برای نگهداری نباید شسته شوند(مگر قبل از استفاده مستقیم یا اضافه کردن به غذا)
تخم مرغ های دارای تاریخ تولید باید حداکثر طی مدت ۳-۴ هفته مصرف شوند.
حداکثر مدت زمان نگهداری تخم مرغ در شرایط مطلوب و رعایت زنجیره سرد، ۵-۴ هفته است.
غذاهای حاوی تخم مرغ بیش از ۲ ساعت در بیرون از یخچال نگهداری نشوند.
جهت جلوگیری از مسمومیت های غذایی تخم مرغ بطور کامل پخته شود و به مدت طولانی نگهداری نشود.
اگر به هر علت تخم مرغ های آبپز مصرف نشوند، مانند سایر باقی مانده های غذایی از اشپزخانه خارج و دور ریخته شوند.
آماده سازی تخم مرغ
تخم مرغ سالم دارای سفیده غلیظ و کشدار و ظاهری ابری و غیرشفاف است و لایه نازکی که زرده آن را دربرگرفته محکم است و زرده کم و بیش حالت کروی خود را حفظ کرده است، در حالیکه در تخم مرغ کهنه و مراحل پیشرفته فساد، زرده و سفیده به کلی با هم مخلوط شده و بوی نامطبوعی از آن به مشام می رسد.
در همه مراحل آماده سازی غذای حاوی تخم مرغ جهت جلوگیری از آلوده شدن غذاها، بهداشت فردی رعایت شود.
زمان حرارت (جوش خوردن) تخم مرغ کمتر از ۷ دقیقه نیست و از ۹ دقیقه تجاوز نمیکند، زیرا هضم آن برای معده سنگین می شود.
تخم مرغ سنتی گران شده.
آخه چرا؟!!