۰۲ آذر ۱۴۰۳

به نام خداوند خالق خوبی ها

اهمیت میوه ها و سبزی

شرط اصلی سالم زیستن، داشتن تغذیه صحیح است.

تغذیه صحیح یعنی رعایت دو اصل تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه.

تعادل به معنی مصرف مقادیر کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن است و تنوع یعنی مصرف انواع مختلف مواد غذایی که در ۵ گروه اصلی غذایی معرفی می شوند.

بهترین راه اطمینان از تعادل و تنوع در غذای روزانه استفاده از هر ۵ گروه اصلی غذایی است.

۴گروه اصلی غذایی عبارتند از: گروه نان و غلات، گروه میوه ها، گروه سبزی ها، گروه شیر و لبنیات، گروه گوشت، حبوبات، تخم مرغ و مغزها.

گروه سبزی ها:

این گروه شامل انواع سبزی های برگ دار، انواع کلم، هویج، بادمجان، نخود سبز، لوبیا سبز، انواع کدو، فلفل، قارچ، خیار، گوجه فرنگی، پیاز و سیب زمینی می باشد .

این گروه دارای انواع ویتامین هایA، B و C ، مواد معدنی مانند پتاسیم، منیزیوم و مقدار قابل توجهی فیبر است .

میزان توصیه شده مصرف روزانه سبزی ها ۵-۳ واحد است.

هر واحد سبزی برابر است با :

  • یک لیوان سبزی های خام برگ دار ( اسفناج و کاهو )
  • نصف لیوان سبزی های پخته
  • نصف لیوان نخود سبز، لوبیا سبز و هویج خرد شده
  • یک عدد گوجه فرنگی یا هویج یا خیار متوسط

 

گروه میوه ها:

این گروه شامل انواع میوه، آب میوه طبیعی، کمپوت میوه ها و میوه های خشک ( خشکبار ) می باشد .

مواد مغذی مهم این گروه شامل ویتامینA، C، فیبر و مواد معدنی است.

میزان مورد نیاز مصرف روزانه میوه ها ۴-۲ واحد است .

هر واحد از این گروه برابر است با:

  • یک عدد میوه متوسط (سیب، موز، پرتقال یا گلابی)
  • نصف گریپ فروت
  • نصف لیوان میوه های ریز مثل توت، انگور، انار
  • نصف لیوان میوه پخته یا کمپوت میوه
  • یک چهارم لیوان میوه خشک یا خشکبار
  • سه چهارم لیوان آب میوه تازه و طبیعی

برای دریافت پمفلت  اهمیت میوه و سبزی  کلیک کنید.

Related posts

دیدگاه بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *