شرط اصلی سالم زیستن، داشتن تغذیه صحیح است.
تغذیه صحیح یعنی رعایت دو اصل تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه.
تعادل به معنی مصرف مقادیر کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن است و تنوع یعنی مصرف انواع مختلف مواد غذایی که در ۵ گروه اصلی غذایی معرفی می شوند.
بهترین راه اطمینان از تعادل و تنوع در غذای روزانه استفاده از هر ۵ گروه اصلی غذایی است.
۴گروه اصلی غذایی عبارتند از: گروه نان و غلات، گروه میوه ها، گروه سبزی ها، گروه شیر و لبنیات، گروه گوشت، حبوبات، تخم مرغ و مغزها.
گروه سبزی ها:
این گروه شامل انواع سبزی های برگ دار، انواع کلم، هویج، بادمجان، نخود سبز، لوبیا سبز، انواع کدو، فلفل، قارچ، خیار، گوجه فرنگی، پیاز و سیب زمینی می باشد .
این گروه دارای انواع ویتامین هایA، B و C ، مواد معدنی مانند پتاسیم، منیزیوم و مقدار قابل توجهی فیبر است .
میزان توصیه شده مصرف روزانه سبزی ها ۵-۳ واحد است.
هر واحد سبزی برابر است با :
- یک لیوان سبزی های خام برگ دار ( اسفناج و کاهو )
- نصف لیوان سبزی های پخته
- نصف لیوان نخود سبز، لوبیا سبز و هویج خرد شده
- یک عدد گوجه فرنگی یا هویج یا خیار متوسط
گروه میوه ها:
این گروه شامل انواع میوه، آب میوه طبیعی، کمپوت میوه ها و میوه های خشک ( خشکبار ) می باشد .
مواد مغذی مهم این گروه شامل ویتامینA، C، فیبر و مواد معدنی است.
میزان مورد نیاز مصرف روزانه میوه ها ۴-۲ واحد است .
هر واحد از این گروه برابر است با:
- یک عدد میوه متوسط (سیب، موز، پرتقال یا گلابی)
- نصف گریپ فروت
- نصف لیوان میوه های ریز مثل توت، انگور، انار
- نصف لیوان میوه پخته یا کمپوت میوه
- یک چهارم لیوان میوه خشک یا خشکبار
- سه چهارم لیوان آب میوه تازه و طبیعی
برای دریافت پمفلت اهمیت میوه و سبزی کلیک کنید.