۰۲ آذر ۱۴۰۳

به نام خداوند خالق خوبی ها

افزودنی های غذایی (Food Additives)

تعریف مواد افزودنی : هر ماده ای که در تولید، فرایند، تیمار، بسته بندی، حمل و نقل و یا ذخیره سازی به غذا اضافه شود .

مواد افزودنی به دو دسته کلی تقسیم می شوند:

الف- افزودنیهای مستقیم یا عمدی:

مواد شیمیایی که برای هدف خاصی به غذا اضافه شده اند.

– این مواد تحت نظارت سختگیرانه دولتی هستند.

ب: افزودنیهای غیر مستقیم یا تصادفی یا آلودگی:

-افزودنیهای غیر عمدی بخشی از مواد غذایی هستند که به میزان کم  در طی حمل و نقل، بسته بندی و غیره وارد آن می شوند.

-در حال حاضر کنترل کمی در مورد این نوع افزودنیها نسبت به  افزودنی های عمدی وجود دارد.

  • با توجه به قانون مصوب ۱۹۵۸ سازمان غذا و داروی آمریکا مواد افزودنی عمدی به سه دسته زیر تقسیم می شوند:

۱-  موادی که به طور کلی به عنوان امن به رسمیت شناخته شده اند

۲- مواد افزودنی با تصویب قبلی

۳- افزودنیهای غذایی

شیرین کننده مصنوعی
شیرین کننده مصنوعی

مواد رنگی و سموم دفع آفات بر روی محصولات خام کشاورزی تحت پوشش قوانین دیگر هستند.

۱

  • نسبت بین دوز مؤثر و دوز سمی برخی از ترکیبات، از جمله مواد مغذی عمومی همانند اسیدهای آمینه و نمک ، به ترتیب از ۱ تا ۱۰۰ است.
  • در حال حاضر اجباری است که کاربر افزودنی باید اجازه دولت را برای استفاده از مواد داشته باشد و همچنین باید شواهدی مبنی بر امن بودن ترکیب ارائه کند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص افزودنی ها کلیک کنیدافزودنی های غذایی

Related posts

2 دیدگاه

دیدگاه بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *